Helena Karhu

www.karhuntalo.com
www.facebook.com/karhuntalossa
www.instagram.com/karhuntalo

Helena Karhu on pohjoiskarjalainen shamanismin opettaja, kulttuurin tuottaja ja kaksosäiti. Helena on väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopistossa, tutkien edelleen suomalaista shamanismia. Helena on Pielisen Tietäjäkeskus ry:n puheenjohtaja. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu häntä kertomaan lisää pohjoisen luonnosta ja traditioista.

ELÄMÄNPUU - SHAMANISTINEN MATKA

[FI/EN]

Shamanistinen matka teemana elämänpuu - maailmanpuu. Löydämme paikkamme maan ja taivaan välissä, ison tammen äärellä. Tämä shamanistinen matka tuo juurevuutta, läsnäoloa, vakautta ja varmuutta elämänpoluillemme. Elämänpuu on myös sisäisen elämämme alkemian ja initiaation paikka, jossa transsendenssi ajasta ja paikasta voi kokemuksellisesti nostattaa sisäisen ”ikivihreämme” eloon.

AURINKO JA KUU

[FI/EN]

Tämä on meditatiivinen matka läpi kolmen shamanistisen maailmantason aurinkojen ja kuiden. Aurinko ja Kuu muodostavat ihmiselämän kahden tärkeimmän kosmisen polariteetin. Yhdessä aurinko ja kuu muodostavat viisauden ja luovan toiminnan täydellisen sillan, jossa elää rauha ja totuudellisuus. Ne muistuttavat valon ja varjon sykleistä, jotka ovat osa shamanistisen matkalaisen sielun polkua.

SUOMALAISET SHAMAANIRUMMUT: KUULUVA MUUTOSVOIMA

[FI]

Luento käsittelee shamaani-, perinne- tai kehärummun merkitystä kulttuureissa eri puolella maailmaa. Onko shamaanirummutus myös suomalaista kansanperinnettä? Kuinka naapurikansamme ovat sitä käyttäneet? Miksi rummut ovat suosittuja nykypäivänä? Milloin voimme puhua shamaanirummutuksesta? Miksi rumpujen määrä on kasvanut Suomessa, ja mitä se merkitsee? Mikäli sinulla on rumpu, tuo se mukaasi.

Jaa tämä sivu ystävillesi! ♡