Janne Maarala

www.jannemaarala.com
www.instagram.com/janne_maarala_pianist

Janne Maarala on toiminut päätoimisena ammattimuusikkona vuodesta 2000 lähtien. Hän on esiintynyt soolopianistina ja yhtyeidensä kanssa mm. festivaaleilla, konserttisaleissa, kirkoissa, hoitolaitoksissa, laivoilla sekä jazzklubeilla. Hän on julkaissut nejlä cd-albumia. Sibelius-Akatemiasta vuonna 2005 valmistunut musiikin maisteri on kouluttautunut myös ympäristonsuojelutieteen ja kehopsykoterapian aloille. Suomen Kulttuurirahasto myönsi Maaralalle yhden vuoden taiteilija-apurahan vuonna 2020.

Luova vapaus: Improvisoitu ja kanavoitu pianokonsertti

Täysin improvisoidussa ja kanavoidussa pianokonsertissa musiikki – sävelineen, sointuineen ja rytmeineen – syntyy yleisön edessä. ”Luova vapaus” kuvaa tilaa, jossa Janne kokee olevansa improvisoidessaan musiikkia ”tyhjästä” yksilöllisen tietoisuutensa avulla. Konsertissa Janne soittaa musiikkia myös kanavoidusti eli ns. automaattiohjauksessa, jolloin hän kokee musiikin vapaasti virtaavan hänen lävitseen kehon ja käsien kautta. Kokemus voi viedä sekä esiintyjän että kuulijan syvälle itseensä.

Pianomusiikin ilo – Muusikon omia sävellyksiä

Janne Maarala esittää konsertissaan omia sävellyksiä, joiden tyyleissä on vaikutteita mm. ragtimesta, jazzista, sambasta, bossa novasta, popista sekä klassisesta musiikista. Konsertissa kuullaan niin herkkiä sävyjä ja koskettavia melodioita kuin svengaavia rytmejä ja virtuoottisia numeroita. Jannen tulkinnat kumpuavat syvältä sielusta, ja hän on soittaessaan läsnä koko kehollaan ja olemuksellaan. Konsertin aikana myös yleisö voi esittää toiveita, joihin pianisti improvisoi muunnelmat lennossa.

Jaa tämä sivu ystävillesi! ♡