Kaisa Kuurne

www.kaisakuurne.com

Kaisa Kuurne on sosiologi (VTT), kouluttaja ja runoilija, joka opettaa joogaa ja työskentelee arkkityyppien parissa. Hän on kirjoittanut teokset ”Tuhatasteinen liekki” (runokokoelma), ”Sisäisen orvon viisaus – Kuinka löydän kotiin” (yhdessä Simo Kuurneen kanssa) ja ”Villi Nainen -muistikirja” voimalauseilla. Kaisa tutkii elämän elävyyttä, syklisyyttä ja luovaa virtaa eri tavoin: tutkimuksessa, runoissa, arkkityypeissä ja joogassa. Kaisa opiskelee arkkityyppejä Clarissa Pinkola Estésin oppilaana.

Varjotyö ja elävän elämän ydin

Työpajassa sukelletaan jungilaisen varjotyön välityksellä siihen, kuinka oman pimeyden tunteminen avaa yhteyttä elämän elävään ytimeen. Kun ihminen kohtaa ja sallii myös ne itsen puolet, joita on vaikea hyväksyä, hän alkaa laskeutua todelliseen itseen. Varjoon jääneiden tunteiden ja teemojen tunteminen on osa individuaatiota, jossa ihminen syntyy yhä todellisemmaksi ja elävämmäksi – ja saapuu sisäiseen kotiin. Lopuksi tehdään ohjattu sisäinen matka varjojen halki kohti elävää ydintä.

Kuinka löydän kotiin – jooga ja meditaatio

Joogan teematunnilla laskeudutaan sallivaan keholliseen läsnäoloon omassa itsessä ja etsitään tietä kotiin – tilaan, jossa on lupa olla juuri sellainen kuin on, elossa ja turvassa. Rauhallisen hengityksen kuljettama asanasta toiseen virtaava flowjoogaharjoitus avaa ja elävöittää kehoa, keskittää mieltä ja palauttaa tietoisuuden linjaan sen kanssa, mikä on totta. Tunti päättyy meditaatioon.

Jaa tämä sivu ystävillesi! ♡